Lucha de antojos fot Vix

Andrés Cooking będzie miał premierę reality show „Lucha de antojos” w ViX


W tym kulinarnym rywalizuje ośmiu szefów kuchni, którzy muszą zaprezentować swoje najlepsze techniki przygotowywania ulicznego jedzenia


W czwartek, 19 września, na platformie odbędzie się premiera pierwszego sezonu „”, którego gospodarzem jest aktor, biznesmen i influencer gastronomiczny Andrés de Oliveira, lepiej znany jako „Andrés Cooking”.

reality show bierze udział ośmiu wysokiej klasy szefów kuchni, którzy zamienią swoje luksusowe kuchnie na wózki uliczne, aby przygotować najlepszą wersję kultowego dania z popularnej kuchni. Spróbują podbić ulicę i zademonstrować publiczności swoje umiejętności, aby ustalić, kto po mistrzowsku zaspokoi uliczne zachcianki. Wyzwanie będzie jeszcze większe, gdy ocenią je „Grenache Sommeliers” – ludzie, którzy na co dzień jedzą na ulicznych straganach.

Uczestnikami są znani meksykańscy szefowie kuchni , , , , , , i . A konkurs to nie tylko zaszczyt bycia uznanym za najlepszego twórcę pragnień, ale także możliwość zmierzenia się z „Patrones” – legendarnymi tytanami street foodu. Ci uliczni mistrzowie reprezentują szczyt ulicznego jedzenia i tylko ci, którzy potrafią zaimponować im swoją kreatywnością i umiejętnościami, będą mieli szansę się z nimi zmierzyć.


Lucha de antojos fot Vix
fot

W każdym wyzwaniu „Lucha de antojos” szefowie kuchni będą kupować zapasy na tradycyjnym targu w San Juan, a ich kuchnią będą niektóre z najbardziej malowniczych miejsc w Meksyku, takie jak Plaza Santo Domingo, Santa María la Ribera, Barrio de La Romita i Plaza San Jacinto. Tutaj dowiesz się, kto jest najlepszym szefem kuchni spośród ósemki i co tak naprawdę ludzie wolą: tradycję i smaki ulicznych szefów kuchni czy technikę i wiedzę gastronomiczną uczestników. wyprodukowany przez VICE Studios LatAm oferuje nie tylko konkurs kulinarny, ale także celebruje bogatą kulturę meksykańskiego jedzenia ulicznego i szefów kuchni, którzy utrzymują to przy życiu.

„Jestem bardzo podekscytowany, ponieważ nie widziałem jeszcze gotowego produktu. Nagrałem i przeprowadziliśmy wiele sesji postprodukcyjnych, więc bardzo się cieszę, że mogę zobaczyć efekt w jego wspaniałym splendorze i reakcję ludzi na ten , który wydaje mi się tak odmienny. To kulinarne , które nie jest konwencjonalne” – powiedział w jednym z wywiadów Andrés. Tak naprawdę w pierwszym odcinku doświadczeni szefowie kuchni będą musieli przygotować najlepszą wersję charakterystycznego Tacos Al Pastor, które jest tak popularne i charakterystyczne dla Meksyku.

To show, które zrobiliśmy z wielką miłością. W tym odcinku tacos al pastor zaczęliśmy nagrywać rano, a w środku popołudnia spadł ulewny deszcz i musieliśmy przerwać produkcję na około cztery godziny, ponieważ nie mieliśmy już możliwości ponownego wybrania tej lokalizacji, więc zostaliśmy nagrywaliśmy do 03:00 w nocy, więc ten odcinek pod względem produkcyjnym powstawał w pocie i łzach.” – Co więcej, Andrés twierdzi, że w świecie garnacha, jaki ma , jego ulubionymi potrawami są tacos al pastor.

Odnosząc się do tego, co sądzi o smakach meksykańskiego street foodu, zaznacza, że ​​jest w Garnachas bez reszty zakochany.

Uznaje również, że jedzenie uliczne jest częścią kultury i specyfiki każdego kraju. „Dorastałem w Wenezueli i rzeczywiście, jedzenie uliczne jest częścią kultury i rutyny wielu ludzi w naszych krajach, dzięki czemu popularne stały się klasyczne przepisy” – podsumowuje.


Udostępnij

Zostaw odpowiedź