Leche de Tigre to nowa telenowela José Ignacio Valenzueli
Chascas, bo też tak jest znany, potwierdził, że pracuje nad ciekawą propozycją na rok 2025.
Po światowych hitach, takich jak Quién Mató a Sara / Kto zabił Sarę?, scenarzysta przedstawił Leche de Tigre, opowieść opartą na peruwiańskiej gastronomii.
„Historia jest bardzo zabawna. Pomiędzy Malule, moim domem produkcyjnym, a Del Barrio Producciones udało nam się zgromadzić zespół pisarzy najwyższej klasy, którzy mają ogromne doświadczenie w pisaniu melodramatów, ale także seriali premium na różne platformy” – powiedział People en Español.
Podkreślił również, że widzowie znajdą zabawną, ekscytującą i tajemniczą fabułę z elementami niezbędnymi do wywołania uzależnienia.
„Jedzenie, jeśli jest zrobione właściwie, oferuje nie tylko doznania kulinarne, ale także przeżycia emocjonalne. Zapamiętuje się ludzi lub momenty w życiu, które kojarzą się z potrawą, aromatem, konkretnym przepisem” – dodał.
Opowiadając o powstaniu Leche de Tigre, powiedział, że podczas podróży do Peru poznał Michelle Alexander, z którą dzieli się scenariuszem.
„W zeszłym roku otrzymałem zaproszenie od Del Barrio Producciones, abym pojechał do Limy i poprowadził mistrzowski kurs pisania. To doprowadziło mnie do bliższego poznania Michelle Alexander, wspaniałej, kreatywnej, innowacyjnej, zabawnej i bardzo, bardzo wizjonerskiej kobiety” – wyjaśnił.
„Rozmowa z nią doszła do takiego wniosku, że zaskakujące było to, że w Peru nigdy nie było telenoweli, której centralnym tematem była żywność. W tym momencie peruwiańska kuchnia podbiła cały świat i stała się niemalże epickim elementem w historii kraju” – dodał.
Na koniec poinformował, że premiera Leche de Tigre planowane jest na przyszły rok.